Президент відкрив телевежу, що покриває мовленням окупований Луганськ

Президент відкрив телевежу, що покриває мовленням окупований Луганськ

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко відкрив в Бахмутівці Луганської області телевежу, яка покриє аналоговим та цифровим мовленням частину не підконтрольних Україні територій.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми відкриваємо надзвичайно важливу вежу, яка має 134 метри, вежу, потужні передавачі якої забезпечать правдивою інформацією не лише звільнену частину Луганщини, а й окуповану територію. І мешканці Луганська нарешті зможуть почути українське радіо і побачити українське телебачення», - зазначив Порошенко.

Він наголосив, що завершення будівництва вежі є результатом об'єднання зусиль урядовців, Міністерства інформаційної політики, партнерів.

Як повідомлялося, будівництво134-метрової опори в Бахмутівці Новоайдарського району Луганської області завершилося на початку серпня. Вона дозволить охопити українським мовленням території впритул до лінії розмежування та частину тимчасово окупованих територій - Луганськ, Алчевськ.

Читайте також: Порошенко відкрив стратегічний міст на Харківщині

Це третя вежа, побудована протягом останніх двох років після Краматорської та Чонгарської.

За період 2015-2017 рр. від іноземних партнерів залучено понад 60 передавачів, а також одну телевежу. Крім того, для зони АТО за ці роки виділено 57 FМ-радіочастот - це приблизно 30% від усіх частот, що були надані в користування по Україні. Тобто третина радіочастотного ресурсу пішла в Донецьку та Луганську області, а суспільне мовлення отримало в зоні АТО 24 частоти.

Фото: Михайло Палінчак

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-