Пожежа на Дніпропетровщині: 90 гектарів лісу випадково спалила дачниця

Пожежа на Дніпропетровщині: 90 гектарів лісу випадково спалила дачниця

Укрінформ
Правоохоронці на Дніпропетровщині затримали жінку, яка може бути винною в загорянні лісу поблизу села Дмитрівка Петропавлівського району.

Про це під час прес-конференції у понеділок поінформував начальник ГУ ДСНС у Дніпропетровській області Андрій Кульбач, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Пожежа, яка була у Дмитрівці, сталася саме від загоряння. Затримано жінку, яка проживає поруч із лісом в дачному селищі. Вона наводила лад у себе вдома: почистила траву і спалила суху, але при цьому згоріло 90 га лісу», - сказав  Кульбач.

За його словами, зараз правоохоронні органи працюють з цією жінкою, встановлюється сума збитку, яку буде їй виставлено. Відомо, що вона буде значною.

Читайте також: Лісову пожежу на Дніпропетровщині гасили понад добу

Як раніше повідомляв Укрінформ, 18 серпня близько 10 год. поблизу с. Дмитрівка Петропавлівського району на території Петропавлівського лісництва сталося загоряння лісу місцями з переходом у верхову пожежу. О 19 год. 10 хв. пожежу локалізовано на площі близько 90 га, з них 25 га верхова пожежа. До гасіння пожеж залучено: 155 чоловік, 38 од. пожежної та спеціальної техніки: від ДСНС 55 чол. особового складу та 25 од. техніки у тому числі 2 літаки АН-32П та вертоліт МІ-8, від лісового господарства 30 працівників та 13 од. техніки, особовий склад Національної гвардії у кількості 70 чол. Пожежу гасили два дні.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-