Мер Конотопа зібрався пішки нести до Києва подання громади

Мер Конотопа зібрався пішки нести до Києва подання громади

Укрінформ
У суботу, 5 серпня, у Конотопі відбулося народне віче, яке з приводу ситуації у міській раді напередодні скликав мер міста, представник ВО "Свобода" Артем Семеніхін. З поданням громади він пообіцяв піти до Києва пішки.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Попри всі мої намагання депутати блокують роботу сесії, ставлячи під загрозу життєдіяльність Конотопа", - зазначив Семеніхін.

За його словами, наразі в Конотопі  невирішеними залишаються важливі питання, зокрема, виділення коштів на капітальні ремонти ряду об’єктів міської інфраструктури, зарплати бюджетникам, допомога хворим дітям.

На віче прийшло близько 200 осіб. Його учасники виступили за те, аби депутати врешті зібрались на сесію та проголосували за ті питання, відкладати які надалі ніяк не можна.

Читайте також: Мер Конотопа вигнав із міста однопартійців кума Путіна

Проте уже зараз громада ініціює проведення позачергових виборів депутатів міської ради. З відповідним поданням учасники віче відрядили міського голову до столиці, куди Семеніхін пообіцяв добиратися пішки.

До 31 липня депутати Конотопської міськради зробили вже три спроби провести п’яте пленарне засідання 24-ї сесії Конотопської міської ради (перша - 6 червня, друга - 29 червня, третя - 31 липня). Але у всіх трьох випадках вони не відбувались через відсутність кворуму.

Натомість, самі депутати 31 липня зареєстрували у міськраді звернення до міського голови, де зазначається, що він "не може забезпечити нормальні умови роботи і перетворює сесійні засідання у "політичну виставу". Ними також було подано заяву до обласної прокуратури і Головного управління поліції в Сумській області про вчинення кримінального правопорушення, де зазначається що міський голова Конотопа погрожує депутатам розправою. На своїх сторінках у Facebook ці звернення депутати наводять у якості аргументів щодо неявки на сесійне засідання.

Фото: ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-