Прокремлівському журналісту з Житомира обрали арешт без права застави - ГПУ

Прокремлівському журналісту з Житомира обрали арешт без права застави - ГПУ

Укрінформ
Прокремлівському блогеру-журналісту з Житомира обрано запобіжний захід: тримання під вартою без права внесення грошової застави.

Про це повідомила у Фейсбуці прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"За клопотанням, погодженим із процесуальним керівником Прокуратура Житомирської області, у середу, 2 серпня, ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира особі, яка підозрюється у державній зраді, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення грошової застави. Робота на кремлівські ЗМІ до добра не доводить", - зазначила Сарган.

Як повідомляв Укрінформ, співробітники Служби безпеки України припинили на Житомирщині діяльність на шкоду інформаційній безпеці нашої держави місцевого блогера-журналіста, який за вказівкою російських кураторів готував та поширював антиукраїнські матеріали.

Читайте також: СБУ “взяла” блогера, що працював на державні інформагентства Росії

Правоохоронці встановили, що житомирський журналіст з 2014 року на замовлення керівництва пропагандистських державних російських інформагентств створював тенденційні публікації. Тематику та бажаний зміст матеріалів він отримував поштою або на месенджер, іноді «інформаційному найманцю» дозволялося самому обирати тему. Гонорари за публікації зловмисник отримував через міжнародні системи онлайн-розрахунків", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підготовлені журналістом авторські статті, із потрібними кремлівським кураторам акцентами, публікувалися на шести Інтернет-сайтах, які адмініструвалися із РФ та тимчасово окупованих територій України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-