АТО: бойовики накрили перехресним вогнем ділянку фронту Кам'янка-Авдіївка

АТО: бойовики накрили перехресним вогнем ділянку фронту Кам'янка-Авдіївка

Карта
Укрінформ
Минулої доби в зоні проведення АТО на Луганському напрямку ситуація загострилася, російські окупаційні війська здійснили 10 обстрілів позицій сил АТО, зокрема 4 – з важкого озброєння.

Про це поінформував на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Луганський напрямок. Минулої доби ситуація на лінії розмежування загострилася в другій половині дня. Найбільш неспокійно вчора було в Троїцькому. Там окупанти провели два мінометних обстріли, під час одного з них по позиціях  українських військових поблизу міста було випущено 30 снарядів. Згодом ворог провів по одному короткому мінометному обстрілу по Кримському та Катеринівці. Пізно ввечері російсько-окупаційні війська відкрили вогонь з гранатометів по Новозванівці та Новоолександрівці. Вчора на  Луганському напрямку сталося 10 обстрілів, зокрема 4 – з важкого озброєння", - сказав Лисенко.  

Читайте також: Доба в АТО минула без втрат - штаб

За словами речника МОУ, на Донецькому напрямку абсолютна більшість обстрілів з боку терористів припала на ділянку фронту Кам’янка – Авдіївка – позиція Шахта "Бутівка", де з 16 години і до опівночі НЗФ вели активний гранатометний вогонь з чотирьох напрямків. Українські військові відкривали вогонь у відповідь на всі збройні провокації противника, додав Лисенко. Окрім того, один короткотривалий мінометний обстріл відбувся в Луганському. Всього  сталося 11 збройних провокацій з боку терористів, зазначив Лисенко.  

Він також наголосив, що на Маріупольському напрямку відбулося 9 обстрілів, найбільше з яких припало на райони сіл Лебединське і Водяне Волновахського району. 

"Основні бойові дії тут розгорнулися після 20 години. Під вогонь ворожої артилерії калібру 122 мм потрапили Лебединське та Водяне. Близько 21:30 бойовики відкрили вогонь з мінометів по житлових кварталах Водяного. Втрат серед цивільних, на щастя, не було. У Широкиному та Павлополі бойовики використовували виключно стрілецьку зброю. Вчора на Маріупольському напрямку відбулося 9 обстрілів з боку ворога", - уточнив речник МОУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-