Туристи у Верховині отруїлись з “рук персоналу”
Про це кореспонденту Укрінформу повідомив керівник Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Роман Гурський.
«Туристи у Верховині отруїлись від присутності бактерій груп кишкових інфекцій та золотистого стафілококу у відпочинковому закладі. Останній виділяє токсин, який викликає в людей блювоту, діарею, слабкість і всі інші симптоми. 30% усіх змивів, які ми робили в закладі, дали позитивний результат. Кишкову паличку виявили на руках персоналу, у холодильниках, харчоблоках, на продуктах. Антисанітарія в закладі – ось головна причина отруєння людей», - запевнив Гурський.
Він зауважив, що на нинішнє звернення адміністрації закладу «Сяйво Карпат» Держпродспоживслужба розпочне там повторне обстеження 3 серпня. Працівники комплексу стверджують, що після того, як роботу закладу призупинили, вони пройшли медогляд, придбали нове холодильне обладнання та оформили необхідні документи.
Як повідомляв Укрінформ, 26 липня до Верховинської ЦРЛ з діагнозом харчове отруєння поступили 37 туристів, які відпочивали в комплексі «Сяйво Карпат». Більшість туристів були з-за кордону - Польщі та Німеччини. За фактом масового отруєння людей поліція розпочала слідство. Тоді Держпродспоживслужба призупинила роботу закладу. Спочатку висловловалась версія, що відпочивальники отруїлися продуктами, які привезли із собою.