Туристи у Верховині отруїлись з “рук персоналу”

Туристи у Верховині отруїлись з “рук персоналу”

Укрінформ
Головною причиною отруєння гостей відпочинкового закладу «Сяйво Карпат», що знаходиться біля міста Верховина на Прикарпатті, була антисанітарія.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив керівник Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Роман Гурський.

«Туристи у Верховині отруїлись від присутності бактерій груп кишкових інфекцій та золотистого стафілококу у відпочинковому закладі. Останній виділяє токсин, який викликає в людей блювоту, діарею, слабкість і всі інші симптоми. 30% усіх змивів, які ми робили в закладі, дали позитивний результат. Кишкову паличку виявили на руках персоналу, у холодильниках, харчоблоках, на продуктах. Антисанітарія в закладі – ось головна причина отруєння людей», - запевнив Гурський.

Читайте також: Отруєння іноземців у Верховині: на лікарняних ліжках уже 37 осіб

Він зауважив, що на нинішнє звернення адміністрації закладу «Сяйво Карпат» Держпродспоживслужба розпочне там повторне обстеження 3 серпня. Працівники комплексу стверджують, що після того, як роботу закладу призупинили, вони пройшли медогляд, придбали нове холодильне обладнання та оформили необхідні документи.

Як повідомляв Укрінформ, 26 липня до Верховинської ЦРЛ з діагнозом харчове отруєння поступили 37 туристів, які відпочивали в комплексі «Сяйво Карпат». Більшість туристів були з-за кордону - Польщі та Німеччини. За фактом масового отруєння людей поліція розпочала слідство. Тоді Держпродспоживслужба призупинила роботу закладу. Спочатку висловловалась версія, що відпочивальники отруїлися продуктами, які привезли із собою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-