АТО: бойовики понад дві години обстрілювали Лебединське та Широкине

АТО: бойовики понад дві години обстрілювали Лебединське та Широкине

Карта
Укрінформ
Минулої доби в зоні проведення АТО на Луганському напрямку зафіксовано 15 обстрілів з боку бойовиків, на Маріупольському - 6, на Донецькому - 5 обстрілів.

Про це речник Міноборони з питань АТО полковник Андрій Лисенко заявив на брифінгу в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На Луганському напрямку бойовики вчора активізувалися після заходу сонця. Приблизно одночасно, близько 21:00, окупанти почали обстрілювати позиції сил антитерористичної операції в Новоолександрівці, що поблизу Попасної, та у Кримському. За кілька годин після цього бойовики відкривали вогонь поблизу Новотошківського, використовуючи аналогічне легке озброєння, також випустили близько 20 мін", - сказав Лисенко.

Читайте також: Доба в АТО: найгарячіше було на Луганському напрямку

За його словами, активність бойовиків на цих рубежах тривала практично до самого кінця доби. НЗФ також порушували режим тиші у Катеринівці і поблизу Станиці Луганської, де збройні провокації тривали близько години кожна.

На Донецькому напрямку поновилися обстріли на північних околицях Горлівки, а саме у Зайцевому, де бойовики використали весь доступний арсенал легкого озброєння. У Майорську бандформування впродовж 40 хвилин після 21 години вели вогонь з подібного озброєння по силах антитерористичної операції, зазначив речник з питань АТО.

"У самій Авдіївці минулої доби було спокійніше, ніж зазвичай, і з настанням темряви тут відбувся один "сеанс" турбуючого вогню з боку противника тривалістю 20 хвилин. Водночас на позиції "Шахта Бутовка" зафіксовано півторагодинний ворожий обстріл великої інтенсивності. Важкого озброєння при цьому окупанти не застосовували", - заявив Лисенко.

Читайте також: Доба в АТО: четверо поранених

За його інформацією, у Мар’їнському районі бойовики порушили перемир’я лише раз - упродовж 10 хвилин обстрілювали зі стрілецької зброї українські позиції у самій Мар’їнці. У районі Докучаєвська було спокійно, а от на півдні обстріли з боку НЗФ не припинилися. "Тут ворог провів епізодичні мінометні обстріли у Павлополі та Гнутовому, а в Лебединському та Широкиному відкривав вогонь з легкого озброєння. В останніх двох епізоди ворожої активності тривали більше 2 годин кожна", - зазначив Лисенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-