"Тиша" в АТО: Штаб назвав найгарячіші точки на трьох напрямках

Карта
Укрінформ
На Донецькому напрямку бойові дії вчора велися виключно поблизу Авдіївки.

Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко.

"Обстріли тривалістю в одну годину кожний відбулися вранці, перед заходом сонця та після 23 години. При цьому противник застосовував гранатомети різних систем та крупнокаліберні кулемети. Під час вранішнього та нічного ворожого обстрілу сили АТО відкривали вогонь у відповідь", - зазначив він.

Читайте також: Доба в АТО: під Авдіївкою поранили українського військового

У секторі "М" найгарячіше було у Мар’їнському районі: "Ще до світанку бойовики провели 2 мінометних обстріли українських рубежів оборони у Красногорівці, випустивши щоразу до 10 мін".

"Ще один, цього разу менш інтенсивний, ворожий обстріл відбувся вже тільки після обіду. При цьому ворог випустив 3 міни. У самій Мар’їнці бандформування відкривали вогонь після 22 години впродовж 30 хвилин, ведучи прицільний вогонь з гранатометів та стрілецької зброї", - повідомив Лисенко.

По одному випадку порушення "тиші" зі сторони противника було зафіксовано у Волноваському районі: а саме у Миколаївці та у Водяному – до світанку та на заході сонця, відповідно.

"На усі 6 вчорашніх ворожих обстрілів на Маріупольському напрямку сили АТО відкривали вогонь у відповідь з незабороненого Мінськими домовленостями легкого озброєння", - додав речник.

На "луганському" фронті, за даними штабу, відбулося 8 обстрілів противником українських позицій. Ворог відкривав вогонь виключно з легкого озброєння, переважно – зі стрілецької зброї.

"Місця бойової активності окупанта – традиційні, а саме: околиці Попасної, позиції на північ від Первомайська, район бахмутської траси, а також Станиця Луганська. На найбільш зухвалі провокації з боку бойовиків наші військові відкривали вогонь у відповідь", - заявив Лисенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-