Отруєння дітей АТОшників: табір

Отруєння дітей АТОшників: табір "Лазурний" не мав дозволу на роботу

Укрінформ
Дитячий заклад санаторного типу "Лазурний" у м.Бердянськ, де за інформацією волонтерів, отруїлися діти військовослужбовців - учасників АТО, не мав дозволу на роботу. 

Про це повідомляє офіційний сайт Бердянської міської ради.

"29.08.2016 року від ПрАТ "Приазовкурорт" було отримано листа щодо внесення до Державного реєстру дитячого закладу санаторного типу "Лазурний" з початком функціонування з 01.06.2017 року. Робочою комісією, створеною рішенням виконавчого комітету Бердянської міської ради, проводилось обстеження закладу 22 червня, 07 липня, 14 липня, 17 липня, 19 липня, в ході якого виявлено невідповідність  вимогам чинного законодавства в сфері організації дитячого оздоровлення, про що свідчать акти,  де зазначено про неготовність закладу до прийняття дітей.  В результаті чергового обстеження  в закладі 19 липня було виявлено 261 дитину.  Під час розмови діти скаржились на некомфортне перебування та неякісне харчування. Керівництву ДЗСТ "Лазурний" було рекомендовано вивезти дітей до повного усунення недоліків", - зазначається в повідомленні.

У ньому також наголошується, що на даний час проводиться огляд дітей спеціалістами Бердянського лабораторного центру, Управління Держпродспоживслужби в м.Бердянську спільно із спеціалістами міської лікарні. Госпіталізація дітей не проводилась до вивчення необхідності в цьому заході.

Читайте також: "Отруйні" суші: постраждалих вже 38

Про те, що в  дитячому оздоровчому санаторії Бердянська "Лазурний" отруїлося 250 дітей військовослужбовців-учасників АТО, на своїй сторінці в Facebook повідомила користувач Наталія Міщенко.

"Хвилин 10 тому подзвонив боєць, який служить з хлопцями з нашого міста і попросив допомоги волонтерів. З Дніпра повезли 250 дітей АТОшників в оздоровчий табір в Бердянськ. Майже всі діти захворіли якоюсь незрозумілою інфекцією. Лежать з розладом, блювотою. Адміністрація табору дітей батькам не віддає і замовчує ситуацію, щоб приховати все це. Лікування - таблетки від розладу і все. На даний момент батьки мають намір їхати туди за дітьми, щоб забрати їх", - пише вона, докладаючи скріншоти листування з батьками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-