Прокуратура відкрила справу через невиплату зарплат шахтарям Луганщини

Прокуратура відкрила справу через невиплату зарплат шахтарям Луганщини

Укрінформ
Кримінальне провадження за фактом невиплати заробітної плати шахтарям перебуває на контролі прокуратури Луганської області.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

"Лисичанською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом безпідставної невиплати заробітної плати гірникам шахти ім. Капустіна ПАТ "Лисичанськвугілля", відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 175 (невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат) Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Розслідуванням встановлено, що 16 липня 2017 року гірники шахти ім. Капустіна ПАТ "Лисичанськвугілля" після закінчення 1 зміни не покинули робочі місця та розпочали страйк. До шахтарів спустились заступники генерального директора, голова профспілки шахти ім. Капустіна, які пояснили страйкувальникам причини затримки невиплати заробітної плати та пообіцяли сприяти у вирішенні цього питання.

Читайте також: На Луганщині 70 шахтарів оголосили страйк через зарплатні борги

"Наразі у шахті залишилося 36 шахтарів, яких профспілка забезпечує продуктами харчування, крім того, на території шахти чергує медичний персонал цілодобово. На теперішній час робота шахти призупинена. Хід розслідування вказаного кримінального провадження перебуває на контролі керівництва прокуратури області", - зазначається у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-