Порошенко: Місцеві бюджети перестали бути касами з видачі зарплати

Порошенко: Місцеві бюджети перестали бути касами з видачі зарплати

Укрінформ
Завдяки децентралізації в 7 разів збільшилися бюджети розвитку територіальних громад, що дало їм змогу,  об’єднавши зусилля з центральною владою, будувати дороги, школи, дитсадки, а також спрямовувати кошти на об’єкти охорони здоров’я.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під  час відкриття у Тернополі реконструйованого радіологічного корпусу з надбудовою під розміщення лабораторного комплексу та централізованої стерилізації КЗ ТОР "Тернопільська університетська лікарня".

“Запроваджується принцип співфінансування, бо зросли місцеві бюджети. Вони перестали бути касами з видачі заробітної платні. Є можливість сьогодні дороги будувати, освітлення, дитячий садок, школу, а ще й дуже важливо – виділяти кошти на об’єкти охорони здоров’я”, - зазначив він.

Читайте також: Порошенко сподівається, що Рада не зупиниться на "першому читанні" ключових реформ

Президент висловив думку про доцільність запровадження формули співфінансування 50х50 із державного та місцевого бюджетів.

Він наголосив, що левова частина модернізації, фінансування змін у місцевих громадах відбувається саме за останні три роки. “Це плоди децентралізації, бо раніше всі гроші трималися в Києві”, - констатував він.

Після завершення урочистої частини Президент оглянув реконструйоване приміщення радіологічного корпусу та новий лабораторний комплекс. Він також поспілкувався із колективом медустанови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-