"Хлібне перемир’я": на Луганському напрямку - ситуація найбільш напружена

Карта
Укрінформ
Найбільш напружена ситуація на Донбасі спостерігається на Луганському напрямку.

Про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко.

"Одразу після опівночі російсько-окупаційні війська провели потужний 30-хвилиний обстріл Троїцького, протягом якого по позиціям українських військових було випущено 45 мін. В той самий часовий проміжок бойовики здійснили обстріл Новоолександрівки. Трохи пізніше, після 1 години ночі, окупанти відкрили артилерійський вогонь по Троїцькому", - повідомив він, додавши, що всі три обстріли велись з боку окупованого Калинового.

Близько 11 ранку, за словами Лисенка, бойовики обстріляли з гранатометів Старий Айдар.

Протягом дня, додав спікер, на всій лінії розмежування на Луганському напрямку було тихо: "Бойові дії відновились після 20 години. Окупанти провели по одному мінометному обстрілу в Малиновому та Катеринівці. Ще по одній збройній провокації з стрілецької зброї бойовики здійснили у Новозванівці та Новотошківському".

Читайте також: Доба в АТО: один військовий підірвався на розтяжці

Загалом за минулу добу на цьому напрямку зафіксовано 8 обстрілів з боку бойовиків, 5 з них – з важкого озброєння.

На "донецькому" фронті, за даними штабу, відбулося два обстріли, обидва - поблизу Авдіївки. Окупанти застосовували гранатомети та стрілецьку зброю.

У секторі "М" три чверті усіх ворожи збройних провокацій були зафіксовані на ділянці фронту Павлопіль – Широкине.

"Ворог вів вогонь з гранатометів різних систем, а також стрілецької зброї. На згаданій ділянці ворожі обстріли відбувались і вдень, і вночі. Між 19 та 22 годинами бойовики провели по одному обстрілу з легкого озброєння по Новомихайлівці, Березовому та Новотроїцькому", - повідомив Лисенко, додавши, що за добу на Маріупольському напрямку відбулося 12 обстрілів з боку бойовиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-