У Херсоні через страйк не ходитимуть тролейбуси

У Херсоні через страйк не ходитимуть тролейбуси

Укрінформ
Працівники херсонського міського комунального підприємства "Херсонлектротранс", які обіцяли у понеділок розпочати страйк, зранку все ж вийшли на роботу, проте заявили, що їхній страйк таки відбудеться.

Про це повідомив у понеділок на своїй сторінці у мережі Facebook депутат Херсонської міськради, керівник міського комунального підприємства "Херсонлектротранс" Єгор Устинов.

"Сьогодні вранці тролейбуси все-таки вийшли на роботу. Профспілковий комітет і робочий актив Херсонелектротрансу вважає, що ми не можемо залишити жителів міста без можливості дістатися на роботу, в лікарні, на авто- та залізничний вокзали. Адже ми теж живемо в Херсоні, і, на відміну від депутатів міськради, які зривають сесії, поважаємо право кожного жителя на проїзд, в тому числі, пільговий. Однак ми не скасовуємо свої вимоги, що стосуються виплати заборгованості компенсації пільгових перевезень з міського бюджету, і передбачення її (компенсації - ред.) в необхідному розмірі на наступний період. Тому страйк все-таки відбудеться", - повідомив Устинов.

За його словами, у понеділок об 11.30 працівники Херсонелектротрансу виходять на мітинг перед будинком міськради. "Ми всі сподіваємося, що депутати все-таки відключать емоції, відкладуть убік особисті інтереси і приймуть правильне, конструктивне і, головне, необхідне жителям Херсона рішення", - заявив Устинов.

У п'ятницю, 7 липня, керівник міського комунального підприємства "Херсонлектротранс" Єгор Устинов на своїй сторінці у Facebook повідомив, що з понеділка у Херсоні можуть зупинитися тролейбуси.

"Сьогоднішня сесія Херсонської міськради у черговий раз показала: депутатів абсолютно не цікавить, як живуть жителі міста. Заради своїх дешевих амбіцій, зведення політичних рахунків обранці херсонців готові саботувати ухвалення життєво важливих для Херсона питань. Адже якщо не саботажем, як інакше можна назвати те, що сьогодні не було прийнято порядок денний і, відповідно, не розглянуті стратегічно важливі для міста питання. Постраждав сьогодні і "Херсонелектротранс": у бюджеті закладено виділення нам 8 млн гривень на компенсацію проїзду пільговиків, яких в Херсоні зареєстровано 150 тис. Тому профспілковий комітет і робочий актив МКП "Херсонелектротранс", який спостерігав онлайн за ходом сесії, до мого повернення вже прийняв рішення про припинення з понеділка, 10 липня, роботи підприємства", - заявив Устинов.

Він зазначив, що працівники Херсонелектротрансу не виведуть тролейбуси на маршрути, доки на рахунок підприємства не надійдуть прострочені платежі і не буде закладено суму компенсації на наступний період.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні у п'ятницю депутати міської ради на сесії, де мали розподілити на потреби міста 65 млн гривень отриманого за перше півріччя 2017 року профіціту міського бюджету, після більше двох годин виступів більшістю голосів не підтримали її порядок денний, в результаті чого сесію було закрито.

Читайте також: В Угорщині перекинувся автобус з громадянами Молдови

Послугами тролейбусів у Херсоні користуються близько третини мешканців обласного центру. За інформацією МКП "Херсонелектротранс", 80% пасажирів херсонських тролейбусів - це пільговики, для яких проїзд на даному транспорті є безплатним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-