Ймовірна причина загибелі риби у річці на Житомирщині - отруєння хімікатами

Ймовірна причина загибелі риби у річці на Житомирщині - отруєння хімікатами

Укрінформ
Дослідивши біоматеріали з річки Гуйва, спеціалісти Житомирської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини зробили припущення, що риба у ній загинула через отруєння хімікатами для обробітку полів.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник управління Державного агентства рибного господарства у Житомирській області Олександр Гонтар.

 «Згідно з висновком про результати дослідження біологічного матеріалу від Житомирської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини щодо загибелі риби на річці Гуйва в селі Ліщин Житомирського району, можна зробити припущення, що загибель риби сталась унаслідок гострого отруєння при неконтрольованому внесенні засобів захисту рослин на прилеглих до річки полях», – зазначив Гонтар.

Хімікати могли потрапити до водойми після сильних дощів 29-30 червня.

Наразі фахівці Державної екологічної інспекції підраховують збитки. Відповідні матеріали згодом надійдуть до правоохоронних органів.

Читайте також: Екологи про ботулізм: в Україні не досліджують водойми, де розводять рибу

Як повідомляв Укрінформ, до управління Державного агентства рибного господарства у Житомирській області 2 липня 2017 року надійшло повідомлення про загибель риби на річці Гуйва в межах села Ліщин. Візуально встановлено, що вода річки Гуйва забруднена невідомою речовиною та мала неприємний запах. На воді виявлено загиблу рибу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-