Трагедія у Кривому Розі: інструктор потрапив на навчання як волонтер

Трагедія у Кривому Розі: інструктор потрапив на навчання як волонтер

Укрінформ
Інструктора, який стріляв у співробітника криворізького інтернет-порталу, залучили до військових навчань як волонтера. За його дії ніхто не відповідав, а при собі підозрюваний нібито мав приватну імітаційну та вогнепальну зброю.

Про це стало відомо на прес-конференції за участі правоохоронців Кривого Рогу, прес-офіцера східного оперативного командування, представників ЗМІ, родичів і друзів потерпілого журналіста, а також громадських активістів, яка відбулася в Кривому Розі в суботу, повідомляє портал «Перший міський».

Зокрема, прес-офіцер оперативного командування «Схід» Євген Романов розповів, що інструктора залучили до навчань на добровільних засадах. Він нібито мав сертифікат певних бойових і тактичних навичок. Але де конкретно підозрюваний Ігор Петренко набував їх, проходив військову службу, де і в якому підрозділі брав участь у бойових діях, прес-офіцер відповісти присутнім не зміг. Також військовий не зміг назвати людей, які запросили інструктора на навчання Збройних сил. Ніхто з присутніх спікерів не зміг підтвердити участь Петренка в АТО.

Читайте також: Криворізька поліція затримала чоловіка, що підстрелив телеоператора

Крім того, за словами Романова, при собі Петренко мав особисту зброю, на яку в нього не було дозвільних документів. Крім пістолета Glock, підозрюваний нібито був із особистим імітаційним автоматом. Імітаційну зброю на навчаннях йому ніхто нібито не видавав.

На прес-конференції також стало відомо, що горе-інструктор є одним із засновників громадської організації «Козацька варта Криворіжжя», яка з'явилася лише в березні 2017 року, а юридичною адресою її вказана звичайна квартира в Покровському районі міста.

Начальник слідства Кривого Рогу Олександр Гоптарєв розповів, що спочатку Петренко стверджував - зброя нагородна, видана Міністерством оборони. Однак до міського відділу поліції надійшла відповідь на запит, де силова структура повністю заперечувала факт видачі нагородного пістолета затриманому. Більше того, у Петренка взагалі немає ніякої зареєстрованої зброї.

Як повідомляв Укрінформ, 6 липня під час командно-штабних навчань територіальної оборони отримав вогнепальне поранення шиї оператор інформаційного порталу «Перший Криворізький» В'ячеслав Вовк. Чоловіка доставили до лікарні, у нього діагностовано наскрізне вогнепальне поранення шиї, пошкоджений хребет і спинний мозок. Лікарі провели дві складні операції. Стан пораненого залишається важким.

Інструктора, який з необережності поранив представника ЗМІ, затримали криворізькі поліцейські. У прес-службі Головного управління Нацполіціі в Дніпропетровській області повідомили, що в діях 43-річного підозрюваного вбачаються ознаки двох злочинів: необережне тяжке тілесне ушкодження (ст. 128 Кримінального кодексу України) та незаконне поводження зі зброєю (ст. 263 КК України). Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років. Рішенням суду до нього застосували запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на строк 60 днів з можливістю внесення застави в сумі 400 тис. гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-