Філарет вручив бійцям АТО медалі «За жертовність та любов до України»

Філарет вручив бійцям АТО медалі «За жертовність та любов до України»

Фото
Укрінформ
В Івано-Франківській області, на території Манявського скиту, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет вручив бійцям АТО медалі «За жертовність та любов до України».

Про це повідомляє прес-служба Івано-Франківської облдержадміністрації. 

«Очільник Української Православної Церкви Київського Патріархату (УПЦ КП) Філарет після богослужіння у Хресто-Воздвиженському соборі Манявського чоловічого монастиря відзначив 16 військовослужбовців, які брали участь у Антитерористичній операції, медалями «За жертовність та любов до України», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Порошенко відвідав презентацію книги "14 друзів хунти" у Pizza Veterano

За інформацією ОДА, в монастирі глава УПЦ КП привітав тисячі людей зі святом Різдва Іоана Предтечі та наголосив, що нинішньою молитвою закликав усіх до покаяння. У ній він просив Бога про перемогу, мир, злагоду і благополуччя в державі.

Як повідомлялося, сьогодні Патріарх Філарет очолив Божественну літургію у Хресто-Воздвиженському соборі Манявського чоловічого монастиря.

Манявський чоловічий монастир був заснований святим преподобним Йовом Княгицьким (Іовом Манявським) у 1606 році. Його насельниками були видатні історичні постаті: Іван Вишенський і Захарія Копистенський. Вчені стверджують, що саме тут похований гетьман України Іван Виговський.

Фото: Івано-Франківська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-