Садовий каже, що Львів заплатив області 25 мільйонів, а сміття — на місці

Садовий каже, що Львів заплатив області 25 мільйонів, а сміття — на місці

Укрінформ
Львівський міський голова Андрій Садовий поскаржився, що місто сплатило обласній владі 25 млн грн за вирішення до 5 липня проблеми з вивезенням твердих побутових відходів, але частина майданчиків все ще залишаються перевантаженими.

Про це він сказав у щотижневому відеозверненні, повідомляє прес-служба Львівської міськради.

"Минулого тижня внаслідок висуненого ультиматуму ми передали функції вивезення та захоронення сміття обласній державній адміністрації. Ми також зробили перший платіж - 25 мільйонів гривень обласній владі. За це державні чиновники зобов’язалися не створювати перешкод для перевізників та гарантували безперебійність вивезення ТПВ. Однак станом на кінець тижня проблеми все ще залишаються", - заявив мер.

За його словами, найскладнішою є ситуація в Шевченківському, Сихівському та Залізничному районах, де орієнтовно 25% майданчиків є переповненими, хоча в звітах області цього немає.

Читайте також: Прикарпаття: "сміттєвий караван" зі Львова має всі документи

"Моя позиція дуже проста – не займатися окозамилюванням. Ми будемо вимагати звітів за кожну витрачену гривню міського бюджету та помагати львівським перевізникам вивозити відходи», - пообіцяв Садовий.

Також він наголосив на важливості сортування відходів. Мер вважає, що це повинна робити кожна сім'я. Міська влада вже підготувала спеціальні наліпки та флаєри з роз’ясненнями, як правильно сортувати сміття, і з понеділка починає промоційну кампанію роздільного сортування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-