Жебрівський: Заява Туки про екокатастрофу на Донбасі шкодить економіці регіону

Жебрівський: Заява Туки про екокатастрофу на Донбасі шкодить економіці регіону

Укрінформ
Заява заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгія Туки про загрозу екологічної катастрофи на Донбасі - це шкода для економіки цілого регіону.

Про це в неділю на своїй сторінці в Facebook написав голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павло Жебрівський.

«Журналісти питають, як би я прокоментував заяви Георгія Туки щодо екологічного лиха на Донбасі та необхідності відселення людей. Відповів так: іноді краще мовчати, аніж говорити... Такі заяви, як робить Тука, - це шкода у першу чергу для економіки цілого регіону. Інвестори й замовники і без того - м'яко скажу - обережні, і такі заяви не сприяють їхній впевненості», - написав керівник області.

Він зазначив, що міністр екології Остап Семерак, який сьогодні відкривав екологічний сквер у Бахмуті, спеціально привіз із собою дозиметр, і особисто перевірив: радіаційний фон у нормі.

Жебрівський не заперечує, що на Донбасі є екологічні проблеми, але, за його словами, Тука повинен був конкретизувати, що саме він мав на увазі і для яких цілей робив свої заяви.

«Чи є на Донеччині й Луганщині екологічні проблеми? Безумовно, є. І на контрольованій території ми їх вирішуємо спільно з органами центральної та місцевої влади. Чи затоплюють терористи українські шахти на окупованій ними території? Так. Чи небезпечно це для регіону? Так, ризики є. І якщо Георгій Тука у такий спосіб хотів привернути увагу міжнародної спільноти до цього питання, хай би конкретизував, що саме мав на увазі», - підкреслив очільник області.

Він виразив впевненість, що у цій війні Україна переможе, і Донеччина буде потужним, процвітаючим регіоном.

«У цій війні Україна переможе - я у цьому впевнений. І ми розбудуємо наш край, який більше не ділитиме так звана лінія зіткнення. Змінимо патерналістську філософію, яка панувала тут довгі десятиліття, постане міцний клас малих та середніх підприємців. І переконаний, що Донеччина зміцнить не лише свій економічний, а й демографічний потенціал», - підсумував Жебрівський.

Як повідомляв Укрінформ, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука наголосив, що за даними ДСНС, так звані резервні джерела води на контрольованій території Донбасу вже є непридатними для використання. В 2016 році на території Луганської області, яку контролює Україна, фахівцями ДСНС було досліджено стан джерел так званих резервів питної води, 88% цих джерел вже визнані непридатними для використання у побуті.

На думку Туки, що про цю катастрофу мають знати міжнародні організації, адже проблема настільки серйозна, що мова вже йде про можливе відселення людей з цих регіонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-