Негода залишила без світла 745 населених пунктів у 6 областях

Негода залишила без світла 745 населених пунктів у 6 областях

Укрінформ
В Україні внаслідок негоди постраждало 17 осіб, серед них - одна дитина. Знеструмлено 745 населених пунктів.

Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій України.

"1 липня внаслідок ускладнення погодних умов (дощ, гроза, пориви вітру), через спрацювання системи захисту ліній електропередач сталося знеструмлення 745 населених пунктів у 6 областях, а саме: Київська – 49 н.п., Сумська – 341 н.п., Черкаська – 181 н.п., Полтавська – 69 н.п., Кіровоградська – 76 н.п., Чернігівська – 29 н.п. До робіт з відновлення електропостачання населених пунктів залучено бригади обленерго", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на території Київської, Черкаської, Сумської, Полтавської, Кіровоградської та Тернопільської областей внаслідок ускладнення погодних умов (дощ, гроза, пориви вітру) постраждало 17 осіб (з них одна дитина), за попередніми даними сталося повалення 640 дерев, пошкоджено 260 покрівель житлових будинків, 11 господарських будівель та 8 загальноосвітніх шкіл.

Читайте також: Авдіївка досі сидить без води

У ДСНС наголосили, що у Київській області – постраждало вісім осіб, у Баришівському районі пошкоджено шиферні та металеві покрівлі на 18 багатоповерхових житлових будинках, 202 приватних житлових будинках та 7 загальноосвітніх школах, повалено 140 дерев.

У Черкаській області – постраждало п'ять осіб, у п'яти районах області (Золотоношський, Чорнобаївський, Драбівський, Уманський та Шполянський райони) пошкоджено шиферні та металеві покрівлі на восьми приватних житлових будинках та восьми господарських будівлях, повалено 138 дерев.

У Сумській області – постраждало чотири особи (з них одна дитина, 2013 р.н.), у м. Суми та п'яти районах області (Сумський, Роменський, Недригайлівський, Конотопський та Білопільський райони) пошкоджено шиферні та металеві покрівлі на чотирьох приватних житлових будинках, повалено 43 дерева;

У Тернопільській області – у Збаразькому районі пошкоджено шиферні та металеві покрівлі на двох приватних житлових будинках та трьох господарських будівлях, повалено 80 дерев.

У Полтавській області – у двох районах (Лубенський та Оржицький райони) пошкоджено шиферні та металеві покрівлі на 14 приватних житлових будинках,   повалено 225 дерев.

У Кіровоградська області – у двох районах (Новомиргородський та Новоархангельський райони) пошкоджено шиферні та металеві покрівлі на 12 приватних житлових будинках та на одному загальноосвітньому закладі,   повалено 14 дерев.

До ліквідації наслідків негоди від ДСНС було залучено 210 людей особового складу та 45 одиниць техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-