Тему техногенної катастрофи на Донбасі піднімуть на комітеті Україна-ЄС — Геращенко

Тему техногенної катастрофи на Донбасі піднімуть на комітеті Україна-ЄС — Геращенко

Укрінформ
Члени Європарламенту, побувавши на Донбасі, наполягатимуть на розгляді теми екології, можливої техногенної катастрофи цього регіону на засіданні Парламентського Комітету Асоціаціі Україна-ЄС, який пройде восени в Україні.

Про це у п’ятницю повідомила на своїй сторінці у Facebook перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко.

«Тема екології, можливої техногенної катастрофи на Донбасі буде однією з ключових на засіданні Парламентського Комітету Асоціаціі Украіна-ЄС, який пройде восени в Україні. На цьому наполягатимуть члени Європарламенту Петрас Аустрявічус і Анна Фотига, які сьогодні, разом з послами Словенії в Україні пані Наташею Прах, Хорватії Томіславом Відошевичем, Португалії Марієй Крістіной Ди Алмейдой разом з Марією Іоновою відвідали Донбас», - написала перший віце-спікер.

За її словами, депутати Європарламенту та представники дипломатичних місій разом з українськими парламентаріями відвідали Авдіївський коксохім і взяли участь в розширеній нараді за участю місцевоі влади, урядовців і депутатів.

«Ми прийняли спільне комюніке за результатами цієі наради, ми активізуємо спільні зусилля по інформуванню ЄС щодо екологічних проблем Донбасу, просимо збільшити допомогу на програми моніторингу екологічної ситуації, на вирішення екологічних проблем, розмінування», - повідомила Геращенко.

Вона підкреслила, що зараз вони разом звертатимуться до міжнародних інституцій щодо проблеми недопуску до окупованих територій екологічних місій, міжнародних експертів, в тому числі тих, що готові сприяти у відкачці води із затоплених шахт.

Геращенко зазначила, що найближчим часом від Мінекології в ВР прийдуть пропозиції про зміни законодавства щодо екологічного моніторингу.

«Для вирішення екологічних проблем дуже важлива безпека! ТКГ в Мінську домовилася про режим тиші з 24 червня. Чи буде тиша - побачимо вже після півночі. Якщо буде дотримуватися тиша - буде шанс провести ремонтні роботи для полагодження ДФС, Авдіївського коксохіму та інших підприємств поблизу лініі зіткнення», - додала перший віце-спікер Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-