Начальник Гончарівського полігону винний у загибелі двох бійців - слідство

Начальник Гончарівського полігону винний у загибелі двох бійців - слідство

Укрінформ
Військова прокуратура завершила досудове розслідування у справі за фактом вибуху 9 червня 2016 року на території військового полігону в смт. Гончарівське, де загинули два військовослужбовці строкової служби та ще один отримав тілесні ушкодження.

Про це інформує прес-служба Генпрокуратури.

"Встановлено, що начальник полігону військової частини недбало поставився до своїх службових обов’язків та не організував знищення вибухонебезпечних предметів на полігоні, що не вибухнули під час проведення випробувань", - йдеться у повідомленні.

У зв’язку з цим на неперевіреній вибухонебезпечній ділянці полігону між 4 та 5 спостережними вишками відбувся вибух залишків бойової частини авіаційної некерованої ракети типу С-8. Два солдати загинули, ще один отримав тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості. Для здобуття належних доказів у ході слідства знадобилось призначення та проведення судово-медичної, судово-балістичної, вибухотехнічної експертиз. Слідство також було ускладнено переховуванням обвинуваченого від органу досудового розслідування.

Обвинувальний акт скеровано до суду за ч. 2 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до військової служби, що спричинило тяжкі наслідки).

Начальнику полігону загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 3 до 7 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-