У Чернівцях відкрили Алею Слави загиблим героям АТО

У Чернівцях відкрили Алею Слави загиблим героям АТО

Відео
Укрінформ
На Центральному кладовищі Чернівців відкрили оновлену Алею Слави загиблим воїнам АТО. На ній встановили постаменти 16-ом захисникам України, які загинули на Сході.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Добре, що влада розуміє, що наші хлопці зробили все, що могли, і віддали найдорожче, що в них було - життя - за свою Батьківщину. Тому про них варто пам'ятати. А камінь - така річ, яка на дуже довго збереже пам'ять про хлопців. Меморіал вийшов гарним, оригінальним і сподобався рідним усіх загиблих бійців», - розповіла на відкритті Алеї матір загиблого героя Олексія Буравчикова.

За словами директора комунального підприємства «Спецкомбінат» Василя Воронюка, на алеї поховано 16 бійців АТО, проте загалом на Центральному кладовищі їх 24. Коли до Чернівців привезли перших загиблих, ніхто й уявити не міг, скільки ще хлопців доведеться поховати. Тож перших із них ховали на Алеї почесних поховань, а згодом для них виділили окреме місце. Проте виділеної землі для Алеї слави виявилося недостатньо. Тож, коли там вже не було місця, наступних героїв ховали знову на Алеї почесних поховань.

На цій Алеї поховано вісім воїнів. Там уже стоять пам'ятники на могилах першого загиблого в АТО буковинця В'ячеслава Пелехатого та Леоніда Петихачного, який загинув під час виходу з Іловайського котла. Роботи над встановленням стел ще шістьом героям тривають.

Ще трьом загиблим воїнам АТО пам'ятники зробили рідні за власний кошт: у Садгорі, на Роші та на Центральному кладовищі, у 93-му секторі. Пізніше кошти на це їм компенсувала міська рада. Також узгоджено з міським головою ще й виділення ділянки поблизу Алеї слави для родичів загиблих героїв. На цьому місці є вже й перша могила - матері полеглого бійця Павла Конопльова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-