АТО: бойовики випустили близько 60 мін по Світлодарській дузі й Авдіївці

АТО: бойовики випустили близько 60 мін по Світлодарській дузі й Авдіївці

Карта
Укрінформ
Ситуація в зоні АТО минулої доби залишалася напруженою, окупанти продовжують обстріли по всій лінії фронту.

Про це під час брифінгу заявив речник Міністерства оборони в питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ситуація в зоні АТО залишається напруженою. Окупанти продовжують обстріли позицій українських військових та мирних територій незалежно від часу доби", - підкреслив Лисенко. 

Речник зазначив, що на Луганському напрямку основними місцями бойових дій залишається Попаснянський район, ділянка фронту Кримське-Новотошківське.

"В обох районах вчора ворог провів по одному потужному мінометному обстрілу, а також неодноразово впродовж доби відкривав вогонь у напрямку сил АТО. Всього минулої доби на цьому напрямку сталося 15 ворожих обстрілів",  - сказав Лисенко. 

На Донецькому напрямку спокійних ділянок фронту, за виключенням північних околиць Горлівки, не було, зазначив він, додавши, що бойовики активно відкривали вогонь по всій лінії фронту. Найбільша активність спостерігалася на Світлодарській дузі та в районі Авдіївки. Лисенко підкреслив, що на цих ділянках противник широко застосовував важке озброєння, випустивши по кожній з них близько 60 мін. У Авдіївці внаслідок таких дій було поранено місцеву жительку, два будинки було пошкоджено. 

Крім того, речник Міноборони зауважив, що на Маріупольському напрямку російські війська з боку Докучаєвська здійснили черговий обстріл. 

"Внаслідок цього 4 приватні будинки було пошкоджено. Пізніше бойові дії перемістилися до Чермалика. Всього зафіксовано 22 ворожих обстрілів", - сказав він. 

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу один український військовослужбовець загинув, семеро дістали поранення. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-