На Рівненщині “бурштиновий” прокурор знайшов мільйон на заставу

На Рівненщині “бурштиновий” прокурор знайшов мільйон на заставу

Укрінформ
З Лук'янівського СІЗО вийшов колишній заступник прокурора Рівненської області Андрій Боровик, який підозрювався в організації злочинного угруповання, що займалося незаконним видобутком бурштину.

Про це повідомляє "112 Україна".

"Колишній заступник прокурора Рівненської області Андрій Боровик тільки що покинув стіни Лук'янівського СІЗО, сів у машину адвоката і поїхав. Журналістам коментувати нічого не став, сказав, що дасть інтерв'ю трохи пізніше. Він вийшов під заставу в 1 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що адвокати сказали, що справу перекваліфікували.

Як повідомляв Укрінформ, за версією Генпрокуратури, злочинну схему щодо видобування бурштину очолював заступник прокурора Рівненської області Андрій Боровик та підполковник контррозвідки місцевого управління СБУ Вадим Федорук.

Загалом злочинна організація, до якої також входили працівники правоохоронних органів регіону, голови райдержадміністрацій, керівники районних прокуратур, керівники лісгоспів, а також представники криміналітету, за версією слідства, налічує 32 особи.

6 липня Голосіївський районний суд м. Києва задовольнив клопотання Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України та обрав організаторам та керівникам злочинної організації запобіжні заходи, зокрема Боровику - тримання під вартою, із альтернативою внесення застави у розмірі 9 млн 646 тис грн.

Заступник прокурора Рівненської області Андрій Боровик був затриманий 4 липня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-