СБУ: Чиновник на Донеччині робив паспорти для окупованих територій

СБУ: Чиновник на Донеччині робив паспорти для окупованих територій

Фото
Укрінформ
Співробітники СБУ спільно з прокуратурою викрили керівника одного зі структурних підрозділів міграційної служби Донеччини на незаконному переоформленні паспортів, у тому числі жителям тимчасово окупованих територій.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

“Правоохоронці встановили, що посадовець вклеював у паспорти фото без присутності власника. Коштувала «послуга» 500 гривень за кожний документ. Паспорти чиновнику привозив посередник, який збирав їх у зацікавлених осіб”, - зазначається в повідомленні.

Оперативники спецслужби затримали начальника підрозділу, згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, в Костянтинівці у власному автомобілі під час одержання від посередника 5 тис. грн. Серед десяти паспортів, вилучених у зловмисника, три належали громадянам з тимчасово контрольованих бойовиками територій.

СБУ перевіряє інформацію щодо оформлення посадовцем документів на замовлення учасників незаконних збройних формувань терористів. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-