Бойовики 31 раз обстріляли позиції АТО, двоє українських воїнів поранені - штаб

Бойовики 31 раз обстріляли позиції АТО, двоє українських воїнів поранені - штаб

Укрінформ
З початку доби незаконні збройні формування 31 раз відкривали вогонь по підрозділах Збройних сил України. Внаслідок обстрілів двоє українських військових зазнали поранень.

Про це повідомляє прес-служба штабу АТО.

“Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою, однак повністю контрольованою українськими воїнами. Обстріли з боку російсько-терористичних бандформувань не вщухають ні в темну, ні в світлу пору доби. Не припиняє противник й час від часу бити по наших позиціях з важкого озброєння, хоча інтенсивність цих артилерійських обстрілів відносно знизилась. З початку доби НЗФ 31 раз відкривали вогонь по підрозділах ЗС України”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що найбільш активно бойовики порушують режим припинення вогню на південній частині фронту. На приморському напрямку російсько-терористичні війська відкривали вогонь 15 разів.

“Ще до світанку з західної околиці тимчасово окупованого Донецька окупанти двічі обстріляли наші опорні пункти на підступах до Красногорівки зі ствольної артилерії калібру 122 мм та один раз - зі 120-мм мінометів. Декілька ворожих артилерійських снарядів влучили й в житлові квартали цього населеного пункту. На щастя, минулось без жертв серед місцевого населення та руйнувань. Також наші укріплення в районі Красногорівки, Мар'їнки, Славного та Чермалика потрапили під ворожий вогонь з мінометів калібру 82 мм”, - повідомили у штабі.

Окрім того, поблизу Чермалика зафіксовано щонайменше два факти застосування  проросійськими бойовиками переносних версій реактивних систем залпового вогню. А бійців сил АТО, котрі тримають оборону поблизу Павлополя та Водяного, бойовики кілька разів обстрілювали з гранатометів та стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку бойовики здійснювали обстріли невисокої інтенсивності з заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм опорних пунктів українських військових поблизу Авдіївки та Верхньоторецького. Там же, а також поблизу Луганського, Зайцевого та Кам'янки, бойовики неодноразово били по позиціях українських захисників з гранатометів та стрілецької зброї різного калібру.

“Луганський напрямок. На цій частині фронту нараховано найменше ворожих провокацій. Не використовували там підконтрольні Росії озброєні банди й заборонену артилерію. Проте двічі по обіді бойовики з 82-мм мінометів накривали наші оборонні укріплення неподалік Кримського. Решта порушень зафіксовані в районі Станиці Луганської, Валуйського, Троїцького та Донця, де противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів різних модифікацій”, - наголосили у штабі АТО.

Внаслідок ворожих обстрілів двоє військовослужбовців ЗС України сьогодні зазнали поранень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-