Мукачівська справа: прокурор просить для обвинувачених 15 років з конфіскацією

Мукачівська справа: прокурор просить для обвинувачених 15 років з конфіскацією

Фото
Укрінформ
У Мукачівському міськрайонному суді проходить заключне засідання у справі про стрілянину 11 липня 2015 року, на якому прокурор просить для чотирьох обвинувачених 15 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Про це повідомляє активістка Алла Хаятова на своїй сторінці у Facebook.

«Прокурор Шененко виступив з обвинуваченням. Просить для всіх чотирьох 15 років ув'язнення з конфіскацією майна», - написала вона.

За словами активістки, представники захисту - адвокати Роман Бухтояров та Олена Сторожук, у свою чергу, наголошують на відсутності доказової бази і численних процедурних порушеннях під час досудового слідства, заявляють про повну відсутність конкретної інформації про дії кожного з обвинувачених

"Попри купу статей звинувачення проти чотирьох хлопців, в обвинувальному акті нема жодного конкретизованого епізоду та конкретизації участі хлопців. Разом з тим, каже адвокат, у загальному в цій справі йдеться про звинувачення "Добровольчого українського корпусу" в тому, що він є "організованою бандою", що є очевидним абсурдом", - пише Хаятова.

Як повідомляв Укрінформ, 11 липня 2015 року в Мукачеві стався збройний конфлікт між бійцями місцевого осередку "Правого сектору", людьми із оточення депутата Михайла Ланя та правоохоронцями. Внаслідок вуличної стрілянини у місті були поранені та загиблі. Підсудними у цій справі виявилися чевтеро бійців ПС, усі інші учасники конфлікту у справі проходили як свідки та потерпілі. "Правосекторівцям" прокуратура інкримінувала тероризм та просила довічного ув’язнення. В ході останніх судових розглядів ці обвинувачення зняли.

Тиждень тому Мукачівський міськрайонний суд звільнив 4-х бійців ПС, які рік провели у СІЗО, на поруки народного депутата Головка та мера міста Сколе Москаля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-