На Закарпатті потрібні ще 19 пунктів пропуску через кордон - Москаль

На Закарпатті потрібні ще 19 пунктів пропуску через кордон - Москаль

Список
Укрінформ
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль під час робочої поїздки до Києва передав Службі автодоріг та Кабміну список 19 міжнародних пунктів пропуску (МПП), які необхідно відкрити на кордоні в межах Закарпатської області для повноцінного фукціонування безвізового режиму.

Про це Москаль повідомив на своєму офіційному сайті.

«Для повноцінного перетину кордону в режимі безвізу на Закарпатті необхідно відкрити додатково 19 міжнародних пунктів пропуску. У списку 8 пунктів на українсько-угорському кордоні (у тому числі три поромні через річку Тиса і п’ять автомобільних), 6 – на українсько-румунському кордоні (у тому числі два залізничні й чотири автомобільні), 4 – на українсько-словацькому кордоні (всі автомобільні) та 1 – на українсько-польському кордоні (пішохідний)», - повідомив Москаль.

До всіх пунктів слід прокласти (або відремонтувати) дорогу, уточнив він.

За словами Москаля, переговори про відкриття нових пунктів пропуску тривають уже роками, на місцевому рівні Закарпатська ОДА вирішити  цю проблему не може, оскільки потрібні міждержавні угоди. Цього року на Закарпатті плануют відкрити тільки один новий міжнародний пункт пропуску – «Велика Паладь – Нодьгодош» на українсько-угорському кордоні. Там уже ведуться інтенсивні роботи з будівництва нової дороги, які планується завершити до вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-