Окупанти випустили по силах АТО понад 1000 мін і снарядів. Гатять з танків і

Окупанти випустили по силах АТО понад 1000 мін і снарядів. Гатять з танків і "Градів"

Карта
Укрінформ
Минулої доби значно зросла кількість випадків застосування противником важкого озброєння.

Про це на брифінгу у четвер заявив речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За підрахунками Генштабу, бандформування вчора випустили у бік сил АТО близько 900 мін, понад 130 артилерійських снарядів, 25 снарядів з танку та чверть боєкомплекту РСЗВ "Град". Більше половини усіх мінометних та артилерійських обстрілів з боку бойовиків відбулися саме в районі Бахмутської траси. Інтенсивність бойових дій, що наразі спостерігається, вже перевищила аналогічні показники у січні-лютому 2017 року під час боїв за Авдіївку", - сказав речник.

На Луганському напрямку доба розпочалася зі  збройних провокацій незаконних збройних формувань (НЗФ) у Станиці Луганській та поблизу Попасної, пізніше бойові дії перемістилися на ділянку фронту вздовж Бахмутської траси, а саме: Кримське – Жолобок – Новотошківське.

Обстріли позицій сил АТО з практично усього наявного у НЗФ важкого озброєння тривали протягом 15 годин майже без перерв. Не використовували бойовики тут лише реактивну артилерію. Встановлено, що бойовики розгорнули важкі гармати поблизу селищ Донецький та Сентянівка (колишня назва – Фрунзе). Українські військові відкривали вогонь у відповідь на найбільш зухвалі агресивні дії противника.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку НЗФ порушили режим тиші 23 рази, практично у кожному випадку застосовували важке озброєння.

На Донецькому напрямку бойовики проводили масштабні обстріли наших позицій по всьому фронту – від Світлодарської дуги до Невельського, що поблизу Донецького аеропорту. Найбільша інтенсивність ворожих атак залишається в районі Авдіївки, де ще до світанку НЗФ застосували гармати, а вдень продовжили свої обстріли з мінометів. Кожен з цих епізодів тривав не менше години. Усього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 20 обстрілів з боку НЗФ, 13 з яких – із важкого озброєння.

На Маріупольському напрямку основні бойові дії вчора відбулися у Мар’їнському районі та поблизу Чермалика. Так, у Мар’їнці НЗФ відкривали вогонь з гранатометів різних систем та снайперського озброєння, а у Красногорівці надвечір відбулося 3 мінометні обстріли. Під час одного з них снаряди потрапили у житлові райони міста.

У Чермалику бойовики продовжили застосовувати міномети, а в обід випустили 10 ракет з реактивних установок "Град". Далі на південь – від Павлополя до Широкиного – бойовики впродовж доби активно обстрілювали зі стрілецької зброї та гранатометів передові позиції сил АТО.

Усього вчора на Маріупольському напрямку сталося 28 обстрілів з боку НЗФ, чверть яких – з важкого озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-