Бойовики випустили по Богданівці 16 снарядів з

Бойовики випустили по Богданівці 16 снарядів з "Града"

Укрінформ
На Маріупольському напрямку по всьому фронту від Красногорівки до Азовського моря бойовики застосовують великокаліберне озброєння.

Про це на брифінгу заявив речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Так, у Богданівці Волноваського району противник випустив по наших позиціях 16 реактивних снарядів з «Града» та кілька мін. У Павлополі ворожі міни та снаряди влучили в будівлю місцевої школи, завдавши споруді серйозних руйнувань. Також пошкоджено приміщення відділу Держприкордонслужби", - сказав Мотузяник.

Крім того, осколками від снарядів бойовиків перебиті газопостачальна труба, електропровід та водопровід. Один з снарядів, випущених бойовиками, не розірвався, і був згодом знешкоджений групою розмінування ДСНС.

У Красногорівці мінами незаконних збройних формувань (НЗФ) пошкоджено 2 будинки: в одному вибиті шибки та посічено осколками фасад, у другому - пошкоджено ворота.

Українські війська відкривають прицільний вогонь у відповідь, щоб вгамувати бойовиків.

Всього вчора на Маріупольському напрямку сталося 39 обстрілів з боку НЗФ, близько третини - з важкого озброєння.

На Луганському напрямку - було випущено понад 50 мін і снарядів. Вогонь вівся одразу з кількох  позицій НЗФ. Також кілька провокацій з боку бойовиків сталося у Станично-Луганському та Попаснянському районах, але там обстановка значно спокійніша: бойовики не використовували важке озброєння. Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 12 обстрілів з боку НЗФ.

На Донецькому напрямку обстановка загострилася. Перш за все, мова йде про район Авдіївки та Донецького аеропорту, де під прицілом бойовиків опинився кожен наш опорний пункт на передовій. Основні бойові дії почалися після 12 години і не стихали до кінця дня. НЗФ випустили по наших позиціях понад 230 мін та близько 3 десятків танкових снарядів. Також вже традиційно українських воїнам дошкуляють снайпери бойовиків.

Також неспокійно вчора було під Горлівкою. Внаслідок мінометного обстрілу з боку НЗФ  постраждав місцевий мешканець. Його було терміново госпіталізовано до Торецька.

На Світлодарській дузі вчора було спокійно. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку бойовики порушили режим тиші 26 разів, і 17 разів застосовували важке озброєння, повідомив Мотузяник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-