АТО: бойовики стріляли по Красногорівці з мінометів і танка, влучили в школу

АТО: бойовики стріляли по Красногорівці з мінометів і танка, влучили в школу

Карта
Укрінформ
Бойовики здійснюють обстріли на усіх напрямках у зоні АТО, використовуючи важке озброєння. На Маріупольському, Луганському і Донецькому напрямках бойовики порушили режим тиші 36, 10 і 12 разів.

Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

"У Волноваському районі двічі ворог застосовував легке озброєння, обстрілюючи наші позиції у Новотроїцькому. У Богданівці після опівночі противник застосував міномети", – розповів полковник Мотузяник.

За його словами, на Маріупольському напрямку у Мар’їнці відбувся один мінометний обстріл з боку бойовиків. У Красногорівці вони впродовж доби обстріляли сили АТО з танку, а також двічі відкривали вогонь з мінометів. Одна з мін влучила у двір місцевої школи. Дітей та викладачів у школі у цей час не було. Ще дві міни розірвалися біля житлового будинку. Поранено місцеву мешканку, яку було терміново госпіталізовано.

На ділянці фронту Чермалик-Широкине учора відбулися численні короткотривалі провокації із застосуванням легкого озброєння та бронетехніки. Також бойовики неодноразово порушували режим тиші з важкого озброєння, випустивши впродовж доби на цій ділянці фронту понад 30 мін та 3 артилерійські снаряди. Найчастіше важке озброєння вони застосовували у Чермалику. У Гнутовому, Талаківці та Водяному обстріли проводили снайпери бойовиків.

На Луганському напрямку у Станично-Луганському районі ввечері бойовики порушили режим тиші тричі – в усіх випадках з легкого озброєння. У Новоайдарському районі вони у другій половині доби обстріляли сили АТО з гранатометів, а також застосовували озброєння на БМП. У Попаснянському районі обстановка була набагато спокійнішою, ніж добою раніше.

"Короткотривалі збройні провокації з боку противника були зафіксовані у Новозванівці та Новоолександрівці. В останній пізно ввечері бойовики випустили 1 міну по українських позиціях", – зазначив речник МОУ з питань АТО.

На Донецькому напрямку на Світлодарській дузі зафіксували один обстріл українських позицій: у Новолуганському пізно ввечері, важке озброєння не застосовувалося.

"На Горлівському периметрі протягом дня було абсолютно спокійно. Лише близько 21-ї години окупанти випустили дві мінометні міни по силах АТО у Верхньоторецькому", – сказав полковник Мотузяник.

У районі Авдіївки бойовики зранку провели короткотривалу збройну провокацію поблизу Кам’янки. "Далі було спокійно до 15-ї години, коли ворог відкрив вогонь у Авдіївській промзоні. Перший сеанс вогню тривав годину, під час якої бойовики широко використовували гранатомети та кулемети і випустили 5 мін. Знову обстріли в районі Авдіївки поновилися після 18-ї години і тривали до опівночі. Міномети ворог застосовував епізодично, віддаючи перевагу стрілецькій зброї та гранатометам", – додав речник Міноборони з питань АТО.

У Донецькому аеропорту один випадок порушення тиші бойовиками відбувся пізно ввечері поблизу Новолуганського. Вони впродовж півгодини відкривали вогонь зі стрілецької зброї та озброєння на БМП, уточнив він.

Фото: Max Avdeev for BuzzFeed News  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-