Одеська прокуратура за допомогою водолазів довела розкрадання на очисних спорудах

Одеська прокуратура за допомогою водолазів довела розкрадання на очисних спорудах

Відео
Укрінформ
Слідчі прокуратури Одеської області здійснюють досудове розслідування заволодіння групою осіб бюджетними коштами при будівництві системи очистки стічних вод на об’єкті «Глибоководний випуск» в акваторії Чорного моря.

Про це повідомляє прес-служба Одеської облпрокуратури з посиланням прокурора Олега Жученка.

"Протягом 2010-2015 років злочинна група осіб, що зловживала службовим становищем та користувалась підробленими документами, завищила вартість матеріалів та об'сягів робіт при спорудженні об'єкта. Також велася цілеспрямована судова тяжба, з позовами до державних установ зверталися представники підконтрольних підприємств щодо відшкодування «неіснуючих» витрат за рахунок бюджету", - зазначили в прокуратурі.

Крім того, задокументовано вчинення замаху на заволодіння 320 мільйонами гривень. Для дослідження обставин злочинної діяльності у травні 2017 року проведено масштабну спецоперацію за участю понад 150 правоохоронців. Здобуто підтвердження кримінальних діянь, за ознаками яких овідомлено про підозру 11 фігурантам справи. Фахівці-водолази засвідчили, що частина трубопроводу знаходиться у відкритому котловані, не покрита необхідною піщано-гранітною сумішшю, що передбачено проектом, і не готова до експлуатації.

Зокрема, повідомлено про підозру п'ятьом затриманим особам, причетним до злочинних оборудок з бюджетними коштами. В тому числі колишньому очільнику управління капітального будівництва Одеської облдержадміністрації, двом його заступникам, а також співучаснику злочинної групи і колишньому директору підконтрольної фірми.

Крім того, направлено підозри організатору всієї злочинної схеми - екс-депутату Одеської міськради, трьом колишнім директорам підконтрольних підприємств та особі, яка здійснювала операції з незаконно отриманими коштами, та очільнику інвестиційно-договірного відділу ОДА.

Слідче управління облпрокуратури звернулося до суду з клопотанням про надання дозволу на обрання запобіжного заходу стосовно групи підозрюваних у вигляді тримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-