Справа 2 травня: Одеська прокуратура погодилася на ексгумацію тіл шести загиблих

Справа 2 травня: Одеська прокуратура погодилася на ексгумацію тіл шести загиблих

Укрінформ
Прокуратура Одеської області задовольнила клопотання експерта Київського міського клінічного бюро судово-медичних експертиз щодо ексгумації тіл шістьох  загиблих у Будинку профспілок 2 травня 2014 року.

Про це сьогодні, 2 червня, повідомила кореспонденту Укрінформу речниця прокуратури Інна Верба.

"Для погодження роботи експертів з родичами загиблих у приміщенні прокуратури відбулася їх зустріч із співробітниками Одеського обласного бюро СМЕ та представниками органів місцевого самоврядування", - зазначила речниця прокуратури.

За її словами, ексгумацію тіл загиблих буде проведено в рамках розслідування кримінальної справи про масові безлади, що сталися в Одесі 2 травня 2014 року. Дату експертизи поки що не визначено.

Як повідомлялося, прокуратура направила десятки експертних висновків на судовий розгляд для встановлення обставин загибелі учасників масових заворушень.

Наразі кримінальне провадження за фактами скоєння низки злочинів великою групою осіб під час масових заворушень 2 травня 2014 року розглядає міський суд Чорноморська Одеської області.

Першими жертвами сепаратистів стали уболівальники одеського "Чорноморця", на яких було вчинено напад у районі Соборної площі. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були заздалегідь сплановані. У сутичках та вогні тоді загинули 48 осіб і більше 200 дістали поранення.

Обвинувачення інкримінує 26 підсудним скоєння злочину за ознаками ч. 2 ст. 294 (масові безлади, що призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків) та ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. П'ятеро обвинувачених, в тому числі громадяни України Долженков, Корчинський, Романюк та громадяни Російської Федерації Сакауов і Мефьодов перебувають у СІЗО. На попередніх засіданнях суду свідки, в тому числі офіцер поліції, підтвердили їх активну участь у масових заворушеннях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-