Харківський суд дав сім років кіднепперу з Піднебесної

Харківський суд дав сім років кіднепперу з Піднебесної

Укрінформ
Московський райсуд Харкова ухвалив вирок громадянину Китаю, який входив до злочинного угрупування, яке планувало "заробити" на викраденні людини.

Про це кореспонденту Укрінформу розказали в суді.

"Встановлено, що іноземець у складі організованої групи вчинив викрадення людини, розбійний напад та вимагав майно. Суд визнав його винним у скоєнні злочинів за ч. 3 ст. 146 , ч. 4 ст. 187, ч. 4 ст. 189 КК України та призначив йому покарання у вигляді 7 років та 3 місяців позбавлення волі", - зазначили в суді.

Щодо підробиць, то, пояснили в суді, громадянин КНР, який з 2002 року перебував на території Харкова, отримав від невстановленої особи пропозицію "посприяти в поверненні грошей в сумі 150 тис. доларів", які також заборгував китаєць, за винагороду в 60 тис. доларів.

"Він встановив, що жертва мешкає в Харкові, являється приватним підприємцем та разом з дружиною працює у магазині на території ТЦ "Барабашово". Зловмисник вирішив викрасти дружину потерпілого, для чого створив організовану злочинну групу, до якої увійшли ще двоє іноземців. Вони домовилися розподілити між собою "зароблені" гроші: по 20 тис. дол. кожному. Зловмисники слідкували за жертвою, вивчили її розпорядок, встановили, що її чоловік поїхав до Одеси на закупівлю товару. У грудні 2013 року жінку викрали. Після цього зловмисники подзвонили підприємцю та почали вимагати 150 тис. доларів, інакше погрожували вбити його дружину. Той повідомив, що може передати лише 25 тис. дол., на що злодії погодилися та були затримані в момент передачі грошей", - пояснили в суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-