АТО: під Красногорівкою і Мар'їнкою

АТО: під Красногорівкою і Мар'їнкою "засіли" ворожі снайпери

Укрінформ
З початку доби російсько-окупаційні війська на Донбасі 16 разів застосовували зброю проти українських військових. Зокрема, двічі використовували заборонене Мінськими угодами важке артилерійське озброєння.

Про це інформує прес-центр штабу АТО.

"Приморський напрямок. На цій ділянці лінії зіткнення о пів на третю годину ночі незаконні збройні формування впродовж тридцяти хвилин обстрілювали оборонні укріплення українських воїнів під Красногорівкою з важких артилерійських систем калібру 122 й 152 мм. Понад півтора десятка смертоносних боєприпасів розірвались поблизу наших позицій. На щастя, ніхто з українських воїнів не постраждав", - йдеться в повідомленні.

На цьому ж напрямку бойовики вели вогонь з великокаліберних кулеметів в районі Гнутового, Водяного та Мар'їнки. "Наші опорні пункти біля Широкиного противник обстріляв з мінометів калібру 82 мм. Поблизу Красногорівки та Мар'їнки вдень вели вогонь ворожі снайпери та кулеметники", - зазначає прес-служба.

"Донецький напрямок. Тут ситуація дещо стабілізувалася, але ворожі обстріли не припинилися. Зокрема, на світанку проросійські бандформування здійснили обстріл укріплень ЗС України у передмісті Авдіївки з мінометів різних калібрів, у тому числі й заборонених, гранатометів та стрілецької зброї. Ще раніше під ворожий обстріл зі стрілецької зброї потрапили наші позиції в районі н.п. Кам'янка. А опівдні бандити вдарили з 82-мм мінометів та легшого озброєння по одному з опорних пунктів неподалік Троїцького", - повідомили у штабі.

На Луганському напрямку з початку доби ворог найчастіше застосовував зброю проти українських воїнів, які тримають оборону біля Кримського: "Там він застосовував гранатомети різних модифікацій та великокаліберні кулемети. Також з піхотного озброєння противник вів вогонь біля Малинового та Донця. Бійців сил АТО, котрі несуть службу біля селища Новотошківське, вицілював ворожий снайпер".

"Обстановка у районі проведення АТО залишається напруженою, проте передбаченою та цілком контрольованою українськими захисниками… З початку доби серед військовослужбовців ЗС України втрат не було", - додали у штабі АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-