Поліція: вибух авто на Кіровоградщині інсценували, щоб викрити кілерів

Поліція: вибух авто на Кіровоградщині інсценували, щоб викрити кілерів

Відео
Укрінформ
Вібух автомобіля на Кіровоградщині був інсценований для того, щоб викрити організатора замовного вбивства. Громадянин, за загибель якого заплатили, залишив місце пригоди живим і неушкодженим.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Кіровоградської області.

"Інформацію про підготовку до вчинення вбивства отримали оперативники. Перевіривши її, поліцейські інсценували скоєння тяжкого злочину – "вибух" автомобіля та поранення потерпілого. Громадянин, загибель якого особи пропонували "купити" за гроші, залишив місце пригоди живим і неушкодженим, та головною умовою документування їх злочинних дій продовжувала бути повна конспірація", - йдеться в повідомленні.

За попередніми даними, організатором злочину виступив 32-річний громадянин, який нині утримується в одній із спецустанов як підсудний. З допомогою свого знайомого, що перебуває на волі, чоловік намагався за грошову винагороду позбавити життя 36-річного працівника одного з державних органів, з яким мав неприязні відносини.

А тим часом чутки про резонансний злочин почали ширитися серед містян. Коли ж у замовників не залишилося сумнів щодо виконаної вбивцями «роботи», працівниками поліції та прокуратури, із залученням спецпідрозділу поліції «КОРД», було проведено спецоперацію із затримання осіб одразу після передачі грошових коштів за замовний злочин у якості «розрахунку».

Під час обшуків за місцем проживання одного з чоловіків правоохоронцями було виявлено і вилучено пристрої, схожі на гранати Ф-1 та РГД», - розповів начальник поліції Кіровоградської області Сергій Кондрашенко.

Деталі пригоди з’ясовуються. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 14 Кримінального кодексу України «Готування до злочину» та ст. 348 ККУ «Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця». За такі дії законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 9 до 15 років або довічне ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-