Голова Кілійської райадміністрації вийшов під заставу в мільйон

Голова Кілійської райадміністрації вийшов під заставу в мільйон

Укрінформ
Підозрюваний в отриманні хабара голова Кілійської райдержадміністрації Одеської області Віктор Греков сплатив мільйон гривень застави і вийшов із СІЗО.

Про це повідомила Укрінформу керівник прес-служби Одеської облпрокуратури Інна Верба.

При цьому його спільниця - головний спеціаліст РДА Тетяна Волкова - залишилась під вартою.

"15 травня суд визначив запобіжний захід для підозрюваного у хабарництві голови Кілійської райдержадміністрації у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з правом вийти під заставу в 1 мільйон гривень. Таку ж заставу і термін утримання під вартою суд призначив і його спільниці - головному спеціалісту РДА, затриманій водночас з підозрюваним. 17 травня керівника райдержадмінстрації, за якого сплатили заставу, випущено з-під варти, і він вийшов на роботу, а його спільниця залишилась у СІЗО", - зазначила Верба.

Правоохоронні органи вирішують питання про відсторонення очільника Кілійської РДА від виконання посадових обов'язків.

Як повідомлялося, 12 травня співробітники Одеської облпрокуратури та Управління захисту економіки ГУНП в області викрили на хабарництві керівника Кілійської райдержадміністрації та головного спеціаліста.

Встановлено, що спеціаліст вимагала понад 2 тисячі доларів неправомірної вигоди від особи за поновлення договору оренди на земельну ділянку площею 2 гектари. Працівник державного органу повідомила, що всі дії та суму вона узгодила з керівником райдержадміністрації", -зазначили в прес-службі Одеської облпрокуратури.

Під час передачі другого траншу в сумі 1 тисяча 300 доларів співробітники прокуратури та поліції затримали спеціаліста–«посередника». У голови райдержадміністрації в кабінеті знайдено та вилучено 500 доларів раніше обумовленої суми. Обох осіб було затримано.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 (вимагання та одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України здійснюють слідчі СУ ГУНП в Одеській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-