Конфлікт у Вільшанах стався на побутовому грунті - прокуратура

Конфлікт у Вільшанах стався на побутовому грунті - прокуратура

Укрінформ
Є інформація, що конфлікт із стріляниною у селищі Вільшани під Харковом стався на побутовому грунті.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Є інформація про побутовий конфлікт, який стався на початку травня і мав продовження кілька днів тому. Це і стало причиною зустрічі двох конфліктуючих груп місцевих жителів, що відбулася напередодні, біля селищної ради", - зазначила Дубовик.

За її словами, на даний момент немає жодних даних, які вказували б на конфлікт на національному грунті.

"Ситуація уточнюється. Біля селищної ради є відеокамера, але вона того дня не працювала. Проведено 4 обшуки, під час яких вилучено 3 одиниці зброї, її направлено на експертизу. Троє затриманих визнавальні свідчення поки що не дають. Допити ще мають відбутися», - додала Дубовик.

За її словами, четверо поранених вже виписано з лікарні, їхньому життю нічого не загрожує.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 17 травня у селищі Вільшани, де стався конфлікт із стріляниною за участю понад 20 осіб, введено спецназ. Селище патрулюють бійці батальйону особливого призначення, на під'їздах - кордони з числа груп швидкого реагування.

16 травня у ході конфлікту застосовано травматичну зброю. У лікарню доставлено п'ятьох поранених, усі вони - роми. Один з них - 50-річний чоловік - помер.

Досудове розслідування проводиться за ч.4 ст.296 (хуліганство) і ч.2 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України з санкцією від 10-15 років в'язниці до довічного терміну.

Селище Вільшани розташоване за 28-м км від Харкова, тут проживає понад 7 тисяч осіб, є підприємства місцевої промисловості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-