Побиття сумського депутата перекваліфікували на більш жорстку статтю

Побиття сумського депутата перекваліфікували на більш жорстку статтю

Укрінформ
Справу про побиття депутата Сумської міськради В’ячеслава Калініченка перекваліфікували з "Хуліганства" на "Незакінчений замах на вбивство, вчинений групою осіб".

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що 14 травня 2017 близько 22 год. 30 хв. депутат Сумської міської ради повертався додому з автостоянки. Коли підійшов до першого під’їзду будинку по вулиці СКД у м. Суми, то отримав удар ззаду по голові. Обернувшись, потерпілий побачив двох невідомих чоловіків, які в руках тримали металеві труби, та, без будь-яких пояснень, нанесли йому близько 12 ударів по всьому тілу, після чого втекли. Відомості до ЄРДР було внесено за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) КК України. Однак, зважаючи на характер, механізм та знаряддя заподіяння тілесних ушкоджень депутату Сумської міської ради, дії невстановлених осіб перекваліфіковані на ч. 3 ст. 15 / п. 12 ч. 2 ст. 115 (незакінчений замах на умисне вбивство, вчинений групою осіб) КК України”, - зазначила Науменко.

За її інформацією, проведення досудового розслідування доручено слідчому управлінню ГУ НП в Сумській області.

Процесуальне керівництво здійснює група прокурорів прокуратури Сумської області.

Крім того, створено міжвідомчу робочу групу для оперативного розкриття злочину.

Наразі виконуються слідчо-процесуальні дії та вживаються оперативно-розшукові заходи, спрямовані на встановлення обставин події, причетних осіб та здобуття доказів вчинення злочину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-