СЦКК констатує: бойовики другу добу обстрілюють населені пункти зони АТО

СЦКК констатує: бойовики другу добу обстрілюють населені пункти зони АТО

Укрінформ
НЗФ ОРДЛО вже другу добу поспіль активно застосовують заборонене озброєння по позиціях ЗСУ, важливих об'єктах інфраструктури та відкривають вогонь по населених пунктах вздовж усієї лінії розмежування.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

“Станом на кінець доби 13 травня зафіксовано 62 порушення режиму припинення вогню з боку НЗФ, у тому числі із застосуванням забороненого озброєння: 60 пострілів реактивної системи залпового вогню «Град», 15 снарядів артилерії калібром 152 мм, 12 снарядів артилерії калібром 122 мм, 131 міна калібру 120 мм, 183 міни калібру 82 мм, АГС, БМП та всі види стрілецького озброєння”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, обстріли бойовики здійснювали по позиціях Збройних Сил України, а також по ділянках місцевості поблизу населених пунктів Красногорівка, Новотроїцьке, Волноваха, Авдіївка, Луганське, Чермалик, Широкине, Кримське, Верхнеторецьке, Водяне, Троїцьке, Мар’їнка, Новозванівка та Новолуганське.

Також 13 травня, близько 22.10, незаконними збройними формуваннями ОРДЛО було здійснено обстріл у напрямку населеного пункту Новолуганське із застосування РСЗВ «Град». В результаті обстрілу значних пошкоджень зазнало підприємство «Агро-Союз», де було зруйновано складські та ангарні приміщення, також постраждала свиноферма, тривають пожежі.

Крім того, пострілами з ворожих «Градів» було перебито лінію газопроводу до зазначеного населеного пункту.

Слід зауважити, наголошує штаб АТО, що такі дії бойовиків - це не тільки грубе порушення Мінських домовленостей, а ще й справжній тероризм, оскільки незаконне, безглузде та широкомасштабне знищення та привласнення майна не викликані військовою необхідністю і є порушенням законів та звичаїв війни, визначених Римським статутом Міжнародного кримінального суду, Женевською конвенцією та Кримінальним кодексом України.

На місці подій працюють підрозділи ДСНС, Національної поліції, а також представники української сторони СЦКК.

Крім того, впродовж дня противник здійснив обстріли у напрямку населених пунктів Волноваха, Мар’їнка та Авдіївка із застосуванням артилерії калібром 152 міліметри та 82-міліметрових мінометів. В результаті зруйновано житлові будинки, загинули четверо мирних мешканців, ще один отримав важкі поранення.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-