АТО:

АТО: "найгарячіша" ділянка фронту - від Павлополя до Широкиного

Карта
Укрінформ
Бойовики порушують режим "тиші" на всіх напрямках у зоні АТО, застосовуючи також важке озброєння.

Як повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, окупанти здійснили на Донецькому, Луганському та Маріупольському напрямках – 34, 14 та 6 обстрілів відповідно.

"Близько 11:30 окупанти зі стрілецької зброї обстріляли населений пункт Чермалик, внаслідок чого поранення ноги отримала мирна мешканка. Її було оперативно госпіталізовано", - зазначив Лисенко.

Крім того, за його словами, бойовики обстріляли на Маріупольскому напрямку Мар’їнку та Красногорівку з мінометів. У Мар’їнці зруйновано один будинок.

Речник МОУ констатував, що на ділянці фронту Павлопіль – Широкине бойовики відкривали вогонь зі стрілецької зброї вночі, а з 6 ранку до пізнього вечора застосовували важке озброєння.

"Російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з артилерії калібру 122 мм у Талаківці та Широкиному.  У Новотроїцькому, Чермалику та Широкиному були активними снайперські групи противника", – розповів він.

Лисенко наголосив, що на Донецькому напрямку найбільш напружена ситуація спостерігалась у районі Авдіївки та її околиць. Між 18 годиною та північчю бойовики 4 рази відкривали вогонь з мінометів. У районі Новолуганського і Луганського вони провели по одній збройній провокації з 120 мм мінометів. Один мінометний обстріл відбувся у районі селища Піски.  На Горлівському периметрі бойовики застосовували виключно легке озброєння.

Минулої доби на Луганському напрямку бойові дії розгорнулись у Кримському та на території Попаснянського району між 16 та 21 годинами.

"Пополудні російсько-окупаційні війська відкрили вогонь з артилерії калібру 122 мм та мінометів по Кримському. Через дві години тут відбулась ще одна збройна провокація, але цього разу із застосуванням гранатометів", – уточнив Лисенко.

Два обстріли, у тому числі мінометний, відбулись у Новотошківському. Бойовики також застосовували міномети у Новозванівці, додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-