У МОУ назвали вибухи на

У МОУ назвали вибухи на "Савур-Могилі" провокацією напередодні Дня перемоги

Укрінформ
Вибухи на дорозі до меморіального комплексу "Савур-Могила", про які 8 травня заявили бойовики угруповання "ДНР", є провокацією напередодні Дня перемоги.

Про це заявив у коментарі проекту "Радіо Свобода" "Радіо «Донбас.Реалії»" речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко.

"Вибух прогримів, за оперативними даними, за деякий час перед приїздом, власне, журналістів. Якраз їм і показали якусь вирву свіжу... що начебто це може бути українська ДРГ. Але жодного свідка, жодного свідчення цього немає, тому ми вважаємо це яскравою провокацію напередодні такого свята", – сказав Лисенко.

За словами речника АТО, це "багатоходовка", яку розпочав міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, звинувативши Україну на офіційному рівні в недотриманні Мінських домовленостей.

Зокрема, Лавров у інтерв'ю російському телеканалу "Мир" заявив, що "українські силовики регулярно влаштовують збройні провокації на лінії зіткнення на Донбасі, щоб не виконувати політичну частину Мінських домовленостей".

Як повідомлялося, 8 травня російські і сепаратистські ЗМІ з посиланням на представників угруповання "ДНР" заявили про вибухи, що прогриміли на шляху до меморіального комплексу "Савур-Могила", яким мав проїздити кортеж лідера угруповання "ДНР" Олександра Захарченка.

Внаслідок вибухів ніхто не постраждав. Захарченко звинуватив у вибухах владу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-