Вночі сталася пожежа у Лук’янівському СІЗО

Вночі сталася пожежа у Лук’янівському СІЗО

Відео
Укрінформ
В київському слідчому ізоляторі (Лук’янівський СІЗО) сталася пожежа. Нині вона локалізована. Жертв немає.

Як повідомляє "Українська правда", горіла одна з будівель слідчого ізолятора на вулиці Дегтярівській, 13. На подвір’ї було видно відкритий вогонь, чулися вибухи шифера.

Національний центр правозахисту повідомив, що  пожежа виникла в корпусі для неповнолітніх ув’язнених. Дах будівлі корпусу повністю охопило полум’я.

Нині пожежу локалізовано. Про це з посиланням на патрульну поліцію, повідомляє телеканал 112. Перекриття дороги на ділянці вулиці Дегтярівській знято, оскільки більше спецтехніки для гасіння пожежі заїжджати не буде.

За словами джерела в СІЗО, жертв і постраждалих немає. Співробітники СІЗО уточнили, що пожежа виникла після відбою в житловій зоні.

Як повідомляв Укрінформ, на початку лютого Міністерство юстиції України оголосило про початок збору проектних пропозицій щодо будівництва нових СІЗО у Києві та Львові.

За два місяці міністр Павло Петренко повідомив, що проведенню конкурсу проектів щодо переміщення Лук'янівського слідчого ізолятора за межі міста шкодить негативна інформаційна кампанія осіб, котрі хочуть зірвати цей процес.

Він запевнив, що Мін'юст точно перемістить Лук'янівське СІЗО. Петренко зазначив, що наразі відбувається конкурс на отримання заявок інвесторів, є декілька потенційних локацій: стара колонія в Коцюбинському, «яка є функціонуючою, через її реконструкцію можна створити там новий об'єкт, але ми стикнулися з серйозною інформаційною кампанією, підбуренням людей, розповсюдженням міфів, що це буде проблема для місцевих жителів, а насправді жодні аргументи там не витримують критики», а також - запасні локації у Бучі та біля Гостомеля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-