Мер Івано-Франківська з дружиною очолили велопробіг до Дня міста

Мер Івано-Франківська з дружиною очолили велопробіг до Дня міста

Фото
Укрінформ
В Івано-Франківську до Дня міста відбувся велопробіг за участю 19 делегацій з різних міст та країн. Очолив велопробіг міський голова Руслан Марцінків з дружиною Оксаною.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Другий рік поспіль велопробіг до Дня міста очолюю я з дружиною. Ми хочемо стати велостолицею країни, тому такі пробіги популяризують здоровий спосіб життя, велосипедний спорт, наші велодоріжки. Нехай у нас ще небагато цієї інфраструктури, але ми - на цьому шляху. А що таке велодоріжки без велосипедистів? Найважливіше – популяризувати цей спорт. Для нас – це певний маркер європейського міста. Разом з нами сьогодні будуть 19 делегацій з різних міст та країн світу», - повідомив Марцінків перед велопробігом.

Він зауважив, що в Івано-Франківську лише 4% мешканців користуються велосипедами, і «це дуже низька цифра». На думку мера, цей показник потрібно збільшувати бодай до 20%.

«Традиції ми ще напрацьовуємо. Втім, те, що збільшується кількість таких велопробігів, велоднів – це найважливіше», - переконаний Марцінків і зауважив, що вже 28 травня Івано-Франківськ підтримає всеукраїнський Велодень.

Відомо, що до велопробігу до Дня міста в Івано-Франківську долучились тисячі учасників. Стартували біля драмтеатру на вулиці Незалежності і завершили свій маршрут біля місцевого парку відпочинку і культури ім. Шевченка.

Як повідомлялося, в Івано-Франківську з 5 до 7 травня відбуваються святкові заходи до 355-ї річниці з дня заснування міста та міжнародний фестиваль «Карпатський простір».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-