Пропагандиста

Пропагандиста "Вінницької республіки" засудили до трьох років тюрми

Укрінформ
На Вінниччині засудили до трьох років позбавлення волі мешканця Вінниці за поширення закликів до зміни територіальної цілісності України.

Про це йдеться у повідомленні прес-групи УСБУ у Вінницькій області, яке має у розпорядженні Укрінформ.

«За матеріалами СБУ до трьох років позбавлення волі засуджено мешканця Вінниці О. Кузічкіна за поширення закликів до зміни територіальної цілісності України. У 2014 році студент місцевого вишу закликав до участі у так званому референдумі та проведенні голосування за створення «Вінницької народної республіки»», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідні агітаційні матеріали зловмисник розміщував у соціальній мережі «Вконтакте» на спеціально створеній сторінці та у проросійських спільнотах, а також на одному з регіональних інформаційних ресурсів.

У судовому засіданні обвинувачений свої дії пояснив бажанням виявити думку вінничан з даних питань та з’ясувати, чи можливий розвиток таких подій у регіоні.

Суд визнав пропагандиста винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України) Кримінального кодексу України. Апеляційний суд Вінницької області залишив вирок суду першої інстанції без змін. Відповідне рішення набуло законної сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-