Оголошено вирок у справі про спробу вчинити диверсію на залізниці у Запоріжжі

Оголошено вирок у справі про спробу вчинити диверсію на залізниці у Запоріжжі

Укрінформ
За спробу вчинити диверсію на залізниці у Запоріжжі засуджено двох мешканців Донецької області до 11 та 10 років позбавлення волі.

Про це повiдомили сьогоднi у прес-службi прокуратури Запорізької області.

«Вироком Жовтневого районного суду м. Запоріжжя визнано винними у вчиненні закінченого замаху на диверсію 2-х мешканців Донецької області, якi 06 лютого 2015 року як члени диверсійно-розвідувального підрозділу «Інтернаціональна бригада №15» терористичної групи «Кальміус», підконтрольної так званій «ДНР», створили умови для аварії залізничного потягу шляхом поміщення на залізничну колію гальмівного башмака, в середину якого помістили гранату РГД-5. Однак злочинні дії зловмисників були своєчасно викриті та припинені працівниками УСБУ в Запорізькій області», - повiдомили у прокуратурi.

Суд погодився з кваліфікацією сторони обвинувачення та призначив зловмисникам покаранння за ч.2 ст.28 ч.2 ст.15 ст. 113 – «Закінчений замах на диверсію, вчинений за попередньою змовою групою осіб», ч.1 ст.258-3 «Участь в терористичній організації та інше сприяння діяльності терористичної організації», а також за ч.1 ст. 263 КК України – «Незаконне поводження з боєприпасами та вибуховими речовинами» покарання за у вигляді 11 та 10 років позбавлення волі з конфіскацією усього особистого майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-