На Дніпропетровщині 440 шахтарів не піднялися на поверхню: хочуть підвищення зарплат

На Дніпропетровщині 440 шахтарів не піднялися на поверхню: хочуть підвищення зарплат

Укрінформ
Шахтарі кількох шахт, розташованих у Кривому Розі та Тернівці Дніпропетровської області, після нічної зміни не виїхали на поверхню. Під землею вони проводять збори, на яких вимагають підвищення заробітних плат.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook Михайло Волинець, голова Незалежної профспілки гірників України. 

«Уся нічна зміна ш. «Родіна», ш. «Гвардійська», ш. «Тернівська» та «Кривбасшахтоуправління» та 10 гірників ш. «Октябрьская» не виїхали на поверхню! Шахтарі вимагають підняття заробітньої плати. Гірники розуміють, що останнім часом кошти не виділялися на розвиток підприємств, а лише вичавлювали ресурси», - написав Волинець.

Він зазначив, що гірники не припиняли роботу. «На даний час вони проводять збори під землею. Працівники І зміни також спустилися в шахту», - написав голова профспілки.

Він також наголосив, що Незалежна профспілка гірників України робитиме все, щоб допомогти гірникам в реалізації та задоволені їхніх вимог. Та звернувся до членських організацій, аби ті максимально допомагали протестувальникам «для захисту від тиску на них влади, поліції та бандитських формувань, що часто використовуються в таких ситуаціях».

За останніми повідомленнями, під землею знаходяться 440 гірників.

Шахти «Родіна», «Октябрьская», «Гвардійська», «Тернівська» входять до складу ПАТ «Криворізький залізорудний комбінат» - найбільшого підприємства в Україні з видобутку руди підземним способом. КЗРК через кіпрський офшор контролюють структури Ріната Ахметова та Ігоря Коломойського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-