АТО: бойовики випустили близько 180 мін на Донецькому напрямку

АТО: бойовики випустили близько 180 мін на Донецькому напрямку

Карта
Укрінформ
Вчора різко зросла кількість обстрілів із важкого озброєння у Новоайдарському та Попаснянському районах, що на Луганському напрямку.

Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

«Всього було випущено понад 50 мін різних калібрів. Основними «гарячими точками» традиційно були Кримське та Новозванівка, адже саме там було зафіксовано найбільшу кількість ворожих обстрілів», – зазначив він.

Крім того, за словами Лисенка, бойовики двічі порушили режим тиші у Станично-Луганському районі. Загалом вчора на Луганському напрямку сталося 18 обстрілів, із них 13 – із важкого озброєння.

На Донецькому напрямку ситуація також загострилася.

"Вчора активні бойові дії велися на Світлодарській дузі, у Зайцевому та Авдіївці, причому на відміну від Луганського напрямку, інтенсивність мінометних обстрілів у кілька разів вища. Бойовики випустили близько 180 мін", – констатував речник Міноборони з питань АТО.

Він додав, що в Авдіївці внаслідок обстрілів знову знеструмлена Донецька фільтрувальна станція. Окремі збройні провокації сталися поблизу Донецького аеропорту. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 15 обстрілів з боку бойовиків, із них 12 – із важкого озброєння.

На Маріупольському напрямку бойовики порушили режим тиші 30 разів, поінформував Лисенко.

"Більшість обстрілів припадає на південну ділянку лінії зіткнення. Важке озброєння застосовували у Красногорівці, Славному, Гнутовому та Водяному, при цьому випустили близько 25 мін. Більшість обстрілів відбулися у вечірні години", - уточнив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-