У Херсоні поліція розборонила бійку мітингувальників

У Херсоні поліція розборонила бійку мітингувальників

Відео
Укрінформ
У Херсоні на площі Героїв та у парку Слави поліція не допустила бійок між лівими, які зібралися там відзначити 1 Травня, та представниками національно-патріотичних сил, які святкували 100-річчя Першого українського добровольчого полку імені Богдана Хмельницького.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, на площі Героїв зібралися понад півсотні представників лівих сил, з червоними прапорами, транспарантами та гаслами проти підвищення тарифів і військових дій на Донбасі. У багатьох на одязі були червоні стрічки. З іншого боку площі стояли понад 60 осіб - колишніх воїнів АТО, представників Правого сектору, інших національно-патріотичних організацій, які тримали державні прапори України, прапори Правого сектору та гасла на захист України та проти "Русского мира".

В якийсь момент супротивні сторони, які мітингували одночасно, перекрикуючи одні одного, зійшлися впритул і почали чубитись. Відразу ж у ситуацію втрутилася поліція, яка знаходилась на площі у великій кількості, і припинила конфлікт.

Через деякий час після цього мітинг лівих закінчився, і більшість його учасників залишили площу. Окремі ж представники лівих залишилися і вже мирно спілкувалися з преставниками протилежної сторони.

Водночас, 1 травня ліві прийшли у Херсоні на ще один мітинг - у парку Слави біля пам'ятника Невідомому солдату. Тут зібралися загалом близько 150 осіб - представників лівих та національно-патріотичних сил. І тут також дійшло до бійки між ними, але теж оперативно втрутилася поліція та недопустила небезпечного загострення конфлікту.

Ліві сили у Херсоні також мали намір також пройтися 1 травня маршем вулицями Херсона.

Фото: Євген Волков/ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-