Глава Одеської ОДА назвав перейменування вулиць запамороченням

Глава Одеської ОДА назвав перейменування вулиць запамороченням

Укрінформ
Рішення депутатів Одеської міськради повернути вулицям старі назви голова ОДА Максим Степанов назвав запамороченням та провокацією та закликав компетентні органи зайнятися правовою оцінкою цих дій. 

Про це він написав у Facebook.

"Раптово, напередодні трагічних подій 2 травня, депутати міськради ухвалюють рішення повернути вулицям старі назви. Це якесь запаморочення чи ще щось, але аж ніяк не зважене рішення. Так, у минулорічному варіанті є неоднозначні моменти, які небхідно було обговорювати з жителями і обов'язково провести громадські слухання. Але те, що сталося вчора, - це провокація", - написав він.

Губернатор згадав Терешкову, яка, попри те, що  стала першою жінкою космонавтом, має й інші моменти в біографії.

"У депутатів міськради не настільки ж коротка пам'ять, сподіваюся, щоб забути про те, що та ж пані Терешкова, як депутат Держдуми РФ, в 2014 році проголосувала за анексію Криму. Я не знаю, чи нагороджена вона відзнакою «За повернення Криму», але я знаю, що з цього почалася агресія Росії проти України, це принесло смерть і руйнування на нашу землю. Загинули тисячі людей, десятки тисяч скалічено, сотні тисяч вимушено стали біженцями, зруйновано підприємства та інфраструктуру!  Так чию пам'ять вирішили увічнити? Чи пам'ятають вони, депутатами якої країни вони є? Ми не повинні забувати про те, що від таких дій виграє лише східний сусід. Правовою оцінкою цих дій повинні зайнятися відповідні компетентні органи", - прокоментував Степанов дії депутатів міськради.

Він закликав їх виправити ситуацію.

Як повідомляв Укрінформ, Одеська міська рада під час сесії в середу, 26 травня, повернула назви частині вулиць, які перейменував колишній глава Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі. Зокрема, в Одесу "повернулися" вулиці 25-ї Чапаєвської дивізії,  Гайдара, Бєлінського, Бадаєва, Терешкової, проспект Маршала Жукова, вулиця і провулок Бабушкіна тощо. В таблиці перейменувань проти цих назв стоять позначки: "Не підпадає під дію Закону "Про декомунізацію", або "історико-топонімічна комісія міськради не рекомендує перейменовувати".  

На розгляд депутатів це незаплановане питання вніс колишній секретар міськради і тимчасовий мер навесні 2014 року Олег Бриндак.

За його словами, перейменування, які пройшли за розпорядженням Саакашвілі, були прийняті без урахування думки одеситів, місцевого самоврядування та топонімічної комісії міськради.

За фактом ухвалення Одеською міською радою рішення щодо перейменування вулиць прокуратура Одеської області у четвер, 27 квітня, розпочала кримінальне провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-